Patienthistorier

Patienter siger

Vi har hos Klinik for Osteopati mange tilfredse kunder.
Nedenfor ses nogle af vores patienters oplevelser med os.

Smertefrit haleben efter fald fra hest.

“Efter 5 behandlinger hos Anne-Mette mærker jeg kun meget lidt til mit haleben, som jeg slog kraftigt ved et fald fra min hest.

Da et haleben ikke kan opereres ellers kommes i gips, gik der et ½ år, inden jeg tog til læge.

Jeg havde ondt ved at sidde og ved at lave knibe øvelser. Jeg kunne mærkeligt nok godt ride på hesten og gå normalt uden smerter.

 

Jeg gik til fysioterapeut, der kunne konstatere, at mit haleben var skævt og at mine sener i den ene balde var stramme og meget ømme ved tryk. Fysioterapeuten sagde ærligt, at det ikke var noget, hun kunne hjælpe mig med og henviste mig til Anne-Mette. På det tidspunkt vidste jeg ikke, at der var nogen, der hed osteopat, og hvad deres arbejde gik ud på.

 

Jeg fandt virkelig ud af i løbet af behandlingerne, at kroppen hænger sammen på rigtig mange måder og kan kompensere.
Udover at mit haleben var skævt og bøjet samt at mine sener var stramme, viste det sig også, at mit ene underben er ca. 1 cm. længere end det andet, og at mit korsben og bækken var skævt.

 

Jeg har i nogle år haft et brændende og stikkende ubehag over højre balde, når jeg kører bil. Arret fra min sprungne blindtarm har gjort, at jeg i de sidste 15 år har døjet med min mave på forskellige måder.

 

Ved at Anne-Mette har rettet på det hele, har det også lindret på mine rygsmerter, og jeg kan lettere bøje mig ned nu.
Kan klart anbefale osteopati behandlinger.”
Nadine, 29 år

Hjernerystelse m.m.

“Jeg har en del gamle skader efter en ulykke for mange år siden. Det er blandt andet skader på hoved, nakke og ryg, og jeg har fået diagnosen post commotionelt syndrom efter en slem hjernerystelse.

Allerede efter 2. behandling hos Malene kunne jeg mærke en stor forbedring. Efter 7. behandling havde jeg halveret mit forbrug af smertestillende, og nu går jeg til behandling med 5-6 ugers mellemrum.
Jeg ville ønske, jeg var begyndt på behandlingerne for mange år siden.”
Christina, 46 år

Smerter efter styrt på hest.

“Min datter har siden nedlukningen i marts 2020 døjet med smerter i halebenet. Vi troede i første omgang, at smerten stammede fra en dårlig arbejdsstilling. I samme periode havde hun et styrt på hest, hvor hun slog højre hofte. Smerterne fra hoften fortog sig hurtigt; men smerterne ved halebenet kom og gik. Vi har forsøgt med fysioterapi og faste øvelser/træning – desværre uden held.

Smerterne blev oftere, og over tid begyndte hun at gå skævt på venstre fod og klagede over smerter i fødderne, når hun stod for længe.

Jeg blev anbefalet Anne-Mette fra to kollegaer.  Allerede under første behandling konstaterede hun, at smerten ikke stammede fra halebenet. Faldet på højre bækkenknogle havde gjort, at hendes nederste lændehvirvel sad i klemme. Min datter har nu fået 2 behandlinger. Allerede under første behandling kunne vi se, at benet/foden blev rettet, og hun kunne mærke en stor forbedring i smerterne.”

Martine og Annette

Osteopati.

“Jeg kontakter Anne-Mette af ren nysgerrighed. For at se om osteopati vil kunne gøre en forskel for mig og min krop. Jeg har længe haft en fornemmelse af, at min krop ikke er i balance, og jeg har både konkrete og diffuse fysiske udfordringer: Kan f.eks. ikke ligge på ryggen uden at have en pude under nakke og knæ, føler at lænden er stiv, har nogle gange ondt i den ene hofte, et knæ eller en fod, falder sammen når jeg skal sidde oprejst, tendens til spændingshovedpine og svært ved at kigge opad uden at bruge hele overkroppen.

Anne-Mettes behandling tager udgangspunkt i min krops historie, og min oplevelse med hendes behandling har været som en spændende rejse med kroppen. Hun løsner ledbånd, bindevæv m.m. og når hun arbejder i bækkenet, hjælper det på nakken, og når hun løsner i en hofte, hjælper det på modsatte knæ. Det er fascinerende at opleve, at jeg nu kan kigge på stjernerne uden at have behov for at støtte mig til noget for at holde balancen, jeg kan ligge afslappet på fladt underlag uden puder, og min spændingshovedpine er nu mere en undtagelse end en regel.

Jeg har en følelse af, at min krop er ved at komme i balance igen, hvilket betyder, at jeg nu styrker min krop ved bevægelse og undgår at få overbelastningsreaktioner i mine led.

Tina, 57 år

Nærmest ingen smerter efter ÉN behandling.

“Jeg har været igennem en masse behandlinger hos fysioterapeuten efter at have haft en slem bækkenløsning under graviditeten med min søn for 4 år siden.
Der var minimal effekt, og jeg var nærmest afhængig af en ugentlig tur hos en fysioterapeut, samt 1-2 timers daglig træning, for at holde det ved lige.
Jeg blev af en bekendt anbefalet osteopati, men tænkte, det var lidt for “hokus pokus” og hippie-agtigt for mig.

Men jeg gav det en chance. Og det er jeg godt nok glad for! Malene Mira kunne virkelig trylle, og allerede efter én behandling var der nærmest ingen smerter tilbage. ÉN BEHANDLING!! Jeg fortryder så meget, at jeg ikke bestilte tid dér for laaaang tid siden. Jeg havde en opfølgende behandling en uges tid efter, som jeg er glad for at jeg tog, men den første behandling var dog nok. Jeg har ingen smerter tilbage i bækkenet efter 4 år, hvor jeg nærmest ikke har kunnet løfte mine børn op uden smerter! Og jeg kan nu ligge om natten uden en pude mellem benene, samt tage mine daglige løbeture uden jag i hofteregionen.

Jeg kan kun anbefale Klinik for Osteopati v/Anne-Mette Kudahl og specielt Malene! Super dygtig, behagelig og får én til at have en god oplevelse.

Pernille, 28år.

Ryg- og vejrtrækningsproblemer.

“Mit navn er Mai, og jeg er 14 år gammel. Jeg har i hele mit liv haft rygproblemer, men de sidste 3 år har det taget overhånd. Da jeg var 10 år, kom jeg ud for en trampolin ulykke, hvor jeg landede forkert midt i et spring, og siden har jeg haft rigtig mange rygsmerter. Jeg har været ved lægen mange gange, jeg har fået taget rigtig mange skanningsbilleder, jeg har været til adskillige fysioterapeuter, men ingen har kunnet finde ud af, hvad der var galt.

Som 13-årig startede jeg til roning. Det gik okay, men lige pludselig kunne min ryg ikke mere. Jeg prøvede igen at søge hjælp hos en fysioterapeut, men det hjalp ikke. Jeg startede på Rygcenteret i Silkeborg, hvor de fandt ud af, at jeg havde en lille skoliose, men de mente ikke, at der kunne gøres noget ved det. En dag kom min træner hen og gav mig en seddel med Anne Mettes nummer. Han sagde, at jeg skulle kontakte Anne Mette hurtigst muligt, og det gjorde jeg så. Jeg ringede til hende og snakkede med hende omkring min ryg, og så fik jeg en tid oppe hos hende. Jeg havde været oppe ved hende i 30 minutter, og så vidste hun, hvad der var galt. Jeg havde nogle nerver i klemme omme i ryggen.

I starten kunne jeg ikke nå mine knæ, når jeg bøjede mig forover, men allerede efter første behandling kunne jeg yderligere bøje mig 20 cm forover. Det blev bedre og bedre, og efter få behandlinger kunne jeg nå ned til jorden. Igennem længere tid blev jeg meget svimmel, når jeg trænede, og igennem en længere periode havde jeg meget svært ved at trække vejret ved anstrengelse.

Anne Mette kunne se/mærke, at jeg ikke trak vejret ordentligt ned i lungerne. Derfor blev jeg ofte svimmel og dårlig. Der skulle ikke meget til før, at jeg begyndte at hyperventilere. Efter 2 behandlinger og nogle enkelte vejrtrækningsøvelser derhjemme, har jeg lært at trække vejret helt ned i lungerne og fået mere kontrol over min vejrtrækning. Anne Mette fandt hurtigt ud af, at mit mellemgulv fungerede forkert og påvirkede min vejrtrækning.

Efter mine behandlinger har jeg fået kontrol over mine komplikationer, hvilket gør, at jeg er blevet en meget bedre roer. Jeg har ikke rygsmerter mere, og min vejrtrækning er blevet mere normal. Jeg er dybt taknemmelig for alt det, Anne Mette har gjort for mig. Hun har fået smilet tilbage i mig, og jeg kan nu kigge fremad til en bedre hverdag uden smerter.”

Mai, 14 år.

Kæbeproblemer

“Jeg er startet i behandling hos Anne Mette pga. kæbeproblemer, bl.a. låst kæbeled, smerter og problemer med at gabe op. Dette har stået på gennem længere tid. I løbet af få behandlinger har jeg kunnet mærke en markant forskel og bedring. Jeg er imponeret over Anne Mettes faglighed og evne til så hurtigt at have kunnet løsne op på nogle spændinger, som har været der rigtig længe”.

Mette, 33 år

Cecilie slog sin finger og mistede følelsen I fire fingre

“Jeg slog for et par måneder siden min finger, og så gik der egentlig et par måneder, og så begyndte jeg at miste følelsen i min ene lillefinger. Vi opsøgte lægen, og han sendte os ind til røntgen. Der var ikke noget galt med den, men der var nedsat følelse og bevægelse. Dagen efter havde det spredt sig til 4 fingre, og det gjorde meget ondt. Vi ringede til lægen, og han sagde, at vi skulle få en tid på ortopædkirurgisk afdeling. De havde først tid i 2022. Vi begyndte at kigge efter en tid på privat hospitalet, men så blev vi enige om, at vi ville prøve at tage op til Anne Mette, fordi hun har hjulpet mig mange gange. Og igen hjalp hun. Efter en behandling kunne jeg bevæge hånden og alle fingrene og havde ikke ondt. Det var dejligt ikke at skulle vente på at få en tid på sygehuset.”

Cecilie, 15 år

Benskade

“Ole var i gang med at fælde et træ, da en gren faldt ned over den ene læg, rev bukserne itu og lavede et dybt sår helt ind til musklen. Først 3 måneder senere var det helet, efter oprensning af det dybe sår, kompression af benet, 2 x hudtransplantation som mislykkedes, og støttestrømpe i flere perioder.

En hård omgang, som resulterede i et tykt hævet ben, som han måtte bruge støttestrømpe til og måtte have opad helst flere gange dagligt for at kunne afhæve.

Efter en osteopatisk behandling, som går ud på at løsne hinderne og musklerne i forhold til knoglerne i underbenet, blev benet tyndere end det andet, og støttestrømpen var ikke længere nødvendig.

Ole var glad, ikke mindst fordi det “sårede” ben var det gode ben, som skulle aflaste det andet pga. slidgigt i hoften.”

Ole

Slidgigt i begge skuldre

Birthe fik en blodprop i hjertet og udviklede slidgigt i begge skuldre. Hvordan kan det gå til? Her får du Birthes historie:

“For ca. 8 år siden fik Birthe en blodprop i hjertet. For et par år siden begyndte hun at opleve smerter og nedsat bevægelighed i venstre skulder. For ca. 1 år siden begyndte det så i højre skulder. Generne startede langsomt, men er eskaleret i udvikling, og hun har nu fået konstateret slem slidgigt i begge skuldre.

Da hun startede behandling hos os, tog hun dagligt stærk smertestillende medicin til natten og pamol om dagen. Hurtigt fik vi koblet hendes blodprop i hjertet til slidgigten i skuldrene. Hvordan kunne vi det? Fordi blod- og nerveforsyning er fælles for hjerte og skuldre.

Birthe har fortalt os, at havde hun vidst dette, var hun gået til en osteopat ligeså snart, situationen omkring blodproppen havde stabiliseret sig.
Birthe tager i dag sjældent smertestillende, hun kan sove uden at have ondt, men har stadig indskrænket bevægelighed i skuldrene, dog mindre end før, hun begyndte behandlingen hos os.”

Birthe

Migræne

“Mit navn er Nikolaj, er 20 år, og jeg har døjet med migræne det meste af mit liv. Jeg har været plaget af, at jeg pludseligt fik “flimmer” for øjnene efterfulgt af hovedpine. De første mange år prøvede jeg at finde ud af, hvorfor jeg fik det, som jeg gjorde, og hvad der var galt. Det var først som 16-17 årig, jeg fik prikkerne sat sammen, og det gik op for mig, at det kunne være migræne. Jeg gik til lægen, og fik nogle piller som skulle afhjælpe anfaldene, når jeg fik dem. Men det var ikke forebyggende, og min hverdag blev stadig sat på pause i flere timer, når jeg blev ramt.

Igennem min mor fik jeg så at høre om klinikken for osteopati, og hvad hun arbejdede med. Min mor mente, at jeg skulle prøve en behandling hos hende, og uden noget at miste så gjorde jeg det. Efter en snak med osteopaten på ca. 20 min., hvor vi diskuterede min migræne, blev jeg først bedt om at klæde mig af, så hun kunne undersøge, om noget i mit bækken sad forkert. Da det ikke umiddelbart viste sig at være tilfældet, lagde jeg mig på briksen, og hun gik i gang med at undersøge mit hoved. Den bedste måde, jeg kan beskrive, hvad hun gjorde, er, at hun svagt masserede diverse punkter på mit hoved. Hun trykkede aldrig hårdere end, hvis man nu skulle tage en andens puls. Undervejs spurgte hun mig til, hvordan det føltes i hovedet, og om jeg kunne mærke ting som, at mit hoved dunkede en del. Det har jeg aldrig tænkt over, da det bare har været “grundstadiet”.

Da hun var færdig, bad hun mig komme op at sidde. Hun forberedte mig på, at jeg godt kunne blive lidt svimmel og utilpas, og at jeg skulle sørge for at drikke noget vand efter behandlingen. Inde i mit hoved var der pludselig blevet fred. Før jeg havde været i behandling, troede jeg, at jeg kun havde problemer med diverse anfald af migræne, men jeg har uden at have været klar over det gået rundt med en konstant hovedpine. Det føltes bare ikke sådan, fordi jeg havde vænnet mig til, at sådan var det bare. Da jeg kom ud i min bil, vidste jeg ikke om, jeg skulle grine eller græde. Der var helt stille i mit hoved, og jeg skal ærligt indrømme, at der dukkede en lettelsens tåre op.

Nikolaj, 20 år

Tinnitus

“Jeg har lidt af tinnitus i ca. 15-20 år. Jeg har levet ok med det, men med tiden blev støjen dog kraftigere, og i efteråret -15 blev det så meget, at jeg begyndte at få svært ved at sove og koncentrere mig især i stressede situationer.

Derfor søgte jeg hjælp hos Anne-Mette. Jeg mødte op uden forventninger, da jeg har prøvet 1000-vis af forsøg, piller, stråler osv. uden virkning. Blot en masse penge ud af vinduet.

Jeg har nu modtaget 5-6 behandlinger og kan mærke en klar bedring. Min tinnitus er ikke væk. Den ligger der i baggrunden, men det er mange år siden, der har været så “stille” inde i ørerne. Jeg kan igen slappe af i sofaen med radioen skruet ned på laveste trin. Ligeledes har jeg ved flere tilfælde glemt at tænde den regnvejrs maskine, der normalt kører, når jeg skal sove. Jeg kan igen flyve uden at være bange for støjen i flyet, og stort set alt stress er ude af kroppen med langt mere overskud i hverdagen til følge.”

Martin, 44 år

Kroppen gik ned

“For nogle år siden gik min krop ned. For lavt stofskifte, stress og problemer med en hormon spiral satte en stopper for mit aktive liv, og da jeg havde det dårligst, var jeg så smerteplaget, at jeg ikke var i stand til at sidde på en stol, læse eller gå mig en tur.

En diagnose har jeg aldrig fået, og jeg har derfor også været nødsaget til selv at finde behandlingsformer, som kan hjælpe på mit problem.

Hos Anne-Mette får jeg osteopatisk behandling, som er tilpasset mine behov, og jeg kan med det samme mærke, at behandlingen virker, og at jeg får det bedre fra gang til gang.

I forhold til den traditionelle behandling har Anne-Mette en anderledes måde at se kroppen på, og derfor er behandlingsmetoderne også forskellige fra de behandlingsformer, vi ellers kender i det offentlige sundhedssystem.

Foruden osteopati går jeg også til akupunktur. Kombinationen af de 2 forskellige behandlingsmetoder har vist sig at være særdeles effektiv, og selvom jeg ikke er helt rask endnu, tror jeg nu på, at jeg får det godt igen.”

Birgit, 50 år

Højresvingsulykke

Mit navn er Anne Marie H. Lodahl. Jeg stiftede bekendtskab med Osteopati den 10. maj 2017. Jeg er en kvinde på 61 år, der kørte galt på cykel den 29. november 2000. Det var en højresvingsulykke. Jeg kom kørende på en cykelsti, og en lukket varevogn kørte ind foran mig. Jeg var bevidstløs et øjeblik, men kunne selv cykle hjem sammen med mine to piger. Jeg forventede ikke, der var sket det helt store. Det blødte ikke, cyklen var ok, og mit tøj var ikke gået i stykker. Jeg gik til lægen dagen efter, og han sagde, at jeg havde whiplash og forskubbet skulder, men kunne være sygemeldt ca. 3 dage. 

Jeg gik til kranio sakral det første år pga. en frygtelig hovedpine. Det hjalp, men efter et år kunne Helge ikke gøre mere for mig. Derefter gik jeg til fys. indtil 2005, hvor jeg var 3 mdr. på Vejle Fjord. Her fik jeg et bælte til at holde sammen på bækkenet. Samtidig fik jeg indlæg i mine sko, men for hver gang, de skulle tilpasses, passede de ikke, når de kom tilbage. Her fik jeg meget hjælp til hovedet, fordi jeg jo også havde haft en voldsom hjernerystelse, der ikke var taget højde for. Jeg har haft mange smerter og taget mange stærke smertestillende hver dag.

I 2007 kom jeg til en klog mand. Han satte bl.a. min højre hofte og højre skulder på plads. Derefter en masse motion til at holde smerterne ud. Efter 5 år ved klog mand startede jeg igen ved fys. Hun mente, at mit bækken var skæv. 

Så kommer vi til den 10. maj. Så går det stærkt. Efter 6 behandlinger har jeg ikke konstante smerter længere, jeg kan nu læse uden at falde i søvn, jeg har fået min lugtesans tilbage, jeg behøver ikke gå i bukser med elastik længere, da bækkenet er rettet op. Jeg har fået uanet energi. Jeg føler i dag, at der er sat mere på plads. Jeg skal ikke længere bruge energi på at “tage mig sammen” til at få tingene gjort. Kroppen arbejder stadig for mig, så jeg kan godt have dage, hvor jeg kan mærke, at “jeg lever”. Jeg kan sove om natten uden at skulle næsten sidde op for at vende mig i sengen. Jeg kan gå uden at få ondt først i foden og så i knæet. Og når jeg var færdig med at gå, fik jeg smerter helt op bækkenet og videre til ryggen og nakken. Jeg har fået en bedre balance, øver mig nu i at stå rigtigt på mine fødder. Min højre fod har jeg haft drejet skråt indad.

Jeg er i 2017 opereret i min højre og venstre hånd for Carpaltunnelsyndrom. I den forbindelse har jeg haft mange nervesmerter, og jeg har været følelsesløs i 3 fingre. Dette er nu på vej tilbage, så jeg kan bedre mærke. Jeg har haft problemer med mit højre øje. Jeg kan bedre se med det nu. Der kommer noget puds ud efter behandlingerne nu. Jeg kan bedre synge, og mit humør er blevet væsentligt bedre. Mit mavesæk har siddet i klemme, men nu kan jeg spise, uden det gør ondt bagefter og uden at få sure opstød eller trykken midt i maven lige neden for ribbenene. Jeg kan nu bukke mig oredentligt uden at skulle ned på knæene. Jeg kan klippe mine negle på tæerne og få neglelak på. Jeg kan sidde på gulvet med strakte ben, sidde på en sadel og cykle uden at få meget ondt bagefter. Og jeg begynder at få flere kræfter i benene.

Anne Marie, 61 år

Håndbold skade

“Efter næsten 2 års skadespause fra håndbold pga. ryg problemer hjalp Anne-Mette mig tilbage på banen. I de 2 skades år prøvede jeg samtlige behandlingsformer og gode råd, men det var som om, at min ryg blev ved med at “mangle det sidste”. Jeg blev henvist til Anne-Mette, og hun så, modsat alle andre behandlere, ikke kun på muskulaturen udenpå skelettet, men derimod så hun også på det inde under skelettet, altså mine organer osv.

Allerede efter 2-3 behandlinger, hvor der primært blev løsnet op omkring min nyre, tyktarm og livmoder, mærkede jeg stor forskel, og lige siden jeg begyndte at gå hos Anne-Mette, har jeg kunnet spille håndbold. Jeg er i dag blevet min skade så kvit, at jeg kun går til check hver 3. uge for at være sikker på, at det ikke bliver spændt op igen.

Osteopati gjorde den sidste forskel til, at jeg blev skades fri igen, og det er grundet osteopati, at jeg ikke længere føler mig skæv og irriteret i lænden.”

Julie, 19 år

Gener efter bryst kræft operation

“Det var ved en tilfældighed, at jeg hørte om Klinik for Osteopati & Fysioterapi i Holstebro, men sikke et held.

Jeg fik konstateret kræft i mit venstre bryst i februar 2015, fik en brystbevarende operation og efterbehandling med både kemoterapi og strålebehandling. Siden har jeg ikke kunnet sove på venstre side, og det gjorde ondt et bestemt sted under mit venstre skulderblad. Efter den første behandling på det sted forsvandt smerterne, og siden har jeg ligget på min “indsovnings side”, når jeg kommer i seng . Hvilken lettelse!

Så bad jeg om hjælp, fordi jeg følte, at det var som om, jeg havde et “hønseæg” i venstre armhule. Anne-Mette mente, det kunne være en blodansamling efter operationen og tog fat. 3 behandlinger og gode hjemmeøvelser har gjort, at nu kan jeg få min arm, helt naturligt, ind til kroppen igen.”

Majken, 68 år

Nakkeproblemer

“Jeg vælger at opsøge en osteopat, da der her bliver taget udgangspunkt i kroppen som helhed, hvilket gør, at der bliver behandlet, hvor generne stammer fra, og at der bliver rettet op på eventuelle skævheder i kroppen.

For mit vedkommende havde jeg blandt andet store problemer med nakkestivhed, sovende fornemmelse i ansigtet, skævt bid / gab og var generelt meget træt.

I behandlingsforløbet har jeg tænkt på min krop som et træt og skævt hængsel, som fungerer sløvt. Bliver dette hængsel smurt, går det bedre, men bliver det også rettet op, virker det bedst. Til sammenligning med hængslet, kan det lindre at smøre og massere de steder, man har gener, men stammer generne et andet sted fra, eller hvis man har en skæv kropsholdning eller et sted, der virker fastlåst, er det optimale at få rettet kroppen op, så den har en chance for at arbejde normalt igen.

Apropos skæv kropsholdning hang det rigtig godt sammen med mine symptomer. Min ene skulder sad længere oppe end den anden, og jeg må have gået og spændt op, hvilket førte til nerver i klemme m.m. Så kan man rigtigt få en forståelse for, hvor godt tingene hænger sammen.

Behandlingerne, som i øvrigt var blide, bestod meget i at strække dele af min krop ud. Det var på en rolig måde og nogle gange lange træk, hvor kroppen samtidig blev rettet op. Disse former for udstrækning synes ikke at kunne lade sig gøre på egen hånd, dels fordi nogle af stederne ikke er til at komme til fysisk, og dels da der kan være nogle steder, man ikke lige var klar over trængte til det.

Jeg vil varmt anbefale at få behandling hos en osteopat. Efter hver behandling har min krop været mere rolig og afslappet, og længe har jeg ikke følt mig så fri og bevægelig i nakken som nu. Jeg er ikke så træt længere, mærker ingen sovende fornemmelse og føler i det hele taget, at min krop er kommet mere i balance.”

Annemarie, 47 år

Smerter under cykling

“Som aktiv motions cyklist har jeg de sidste 4½ år kæmpet med smerter i mit højre ben og i bækkenet. Jeg har prøvet at afhjælpe problemet med kiropraktorbesøg og sportsmassører, men lige meget har det hjulpet.

Fik så foretaget en ”velofit” udmåling af cyklen og gennemgang af kroppen ved en fysioterapeut. Fysioterapeuten fandt ud af, at den højre side af bækkenet var roteret bagud og henviste mig til en osteopat. Da min kone i forvejen får behandling hos Anne-Mette, aftalte jeg en tid hos hende.

Jeg var sikker på, at der ikke kunne findes en løsning, men ved gennemgang af min historik kom jeg i tanker om, at jeg væltede på min cykel i høj fart for 4½ år siden, og de symptomer, jeg har haft med smerter i højre ben og bækken, startede ca. 3 måneder efter styrtet.

Anne-Mette fandt ud af ved min første konsultation hos hende, at min hofte var skæv, og det passede med, at da jeg styrtede på cyklen, var det hoften, som tog hele slaget. Hun fik løsnet hoften op, hvilket var mærkbart med det samme, og fandt også ud af, at mit korsben ikke sad, som det skulle, og fik også det på plads.

Udover smerter i bækkenet har jeg haft problemer med hold i ryggen, som er affødt af mit skæve bækken. Disse er helt væk nu.

Efter at have været ude at cykle igen kan jeg konstatere, at smerterne er væk, hvilket jeg er rigtig glad for, da jeg havde indstillet mig på at måtte drosle ned med cyklingen.

Jeg kan kun anbefale at få foretaget et check af din krop efter et fald eller styrt, i stedet for som jeg at gå i så mange år og kæmpe med smerter. Jeg har været nødt til at indstille cyklingen og holde pauser på 1 – 2 uger + alle de penge, jeg har brugt på kiropraktor og massører uden at kunne finde årsagen til smerterne og få gjort noget ved den.

Kan kun anbefale at få en konsultation hos en osteopat ligesom Anne-Mette.”

Mogens, 52 år

Atrieflimren

(atrieflimren er en rytmeforstyrrelse i hjertets elektriske system)

“I vinteren 2016 blev jeg under opvarmning til et cykelløb ramt af atrieflimren. På dette tidspunkt fattede jeg ikke mistanke om atrieflimren og kørte uden videre cykelløbet færdigt.

Anfaldene begyndte at blive hyppigere, og jeg fik i sommeren 2016 foretaget en operation, men uden den store succes. Jeg oplevede kun anfaldene som længere, og hjertet var generelt meget uroligt, hvilket prægede min søvn og hverdag.

Omtrent et år efter fik jeg foretaget samme operation, men igen uden held. Da min hverdag er dybt præget af et aktivt sportsliv, begyndte vi at kigge efter andre behandlingsmuligheder for at undgå medicinsk behandling. Efter behandlinger over længere tid hos osteopaten faldt alting på plads, og jeg oplevede en helt anden ro end førhen.”

Elvine Gadeberg, 15 år